iswinoujscie.pl • Wtorek [17.10.2017, 22:49:21] • Polska

Deser ryżowy z mango. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Deser ryżowy z mango. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

fot. Organizator

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Składniki:
- Ryż 1 szklanka
- Mango pokrojone w kostkę 1 sztuka
- Cukier trzcinowy 1 łyżka
- Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml
- cukier waniliowy 1 opakowanie

Wykonanie:
Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

Ewelina Duchnik
Młodszy Specjalista ds. PR

Źródło: http://mmswinoujscie.pl/artykuly/51183/