iswinoujscie.pl • Poniedziałek [04.02.2019, 13:05:06] • Polska

Rozgrzewające zupy Profi: Najpyszniejszy sposób na mrozy

Rozgrzewające zupy Profi: Najpyszniejszy sposób na mrozy

fot. Organizator

Tym, co pozwala pokonać niskie temperatury nie zawsze jest strategia ubioru „na cebulkę”. Znacznie skuteczniej rozgrzeje nas smaczny posiłek, który na dodatek przygotujemy w prosty i szybki sposób. Zupy Profi, w lekkim i poręcznym opakowaniu, zapewnią uczucie ciepła i sytości, nawet po całym dniu ciężkiej pracy, kilku godzinach spędzonych na mrozie lub po prostu w chwili, gdy zmarzliśmy do cna oczekując na spóźniony autobus.

Gdy słupek rtęci coraz bardziej zbliża się do zera, a nawet przekracza magiczną granicę mrozu, warto wprowadzić w życie najskuteczniejsze sposoby radzenia sobie z urokami zimy. Przed wyziębieniem możemy chronić się od zewnątrz, dzięki licznym warstwom odzieży, niemniej większe korzyści przyniesie działanie w myśl zasady „im zimniej na dworze, tym cieplej na talerzu”. Gorący i syty posiłek pozwoli rozgrzać się na dwa sposoby. Po pierwsze podniesie temperaturę wewnątrz organizmu, przez co wypełni nas przyjemne uczucie ciepła. Po drugie – proces trawienia, szczególnie po bardzo treściwym daniu, wymaga energii, a zatem naturalnie temperatura ciała również nieco się podnosi. Idealny posiłek w zimowe dni to taki, który jest smaczny, pożywny i rozgrzewający, a nic skuteczniej nie zadziała, niż sycąca i apetyczna domowa zupa.
O ile wielu miłośników polskiej kuchni nie ma nic przeciwko temu, by przez cały tydzień raczyć się pierogami ruskimi z okrasą, o tyle w przypadku zup każdego dnia poszukujemy różnorodności. By nie tracić wolnego czasu na przesiadywanie w kuchni, i jednocześnie codziennie cieszyć się innym smakiem, warto zaopatrzyć się w kilka ulubionych propozycji, zamkniętych w poręcznych, szczelnych i bardzo wygodnych w transporcie opakowaniach – dokładnie takich, w jakich dostępne są zupy gotowe Profi. Duży głód najlepiej zaspokoją klasyczne, tradycyjne polskie zupy – grochowa, ogórkowa, kapuśniak, gulaszowa oraz krupnik.
Każda z nich dostarczy nam składników odżywczych, niezbędnych przy wielogodzinnym wysiłku oraz długotrwałym przebywaniu na świeżym, i często bardzo zimnym, powietrzu. Zupy Profi, dzięki recepturze bazującej na składnikach wykorzystywanych w domowej kuchni – warzyw, mięsa, wędlin, aromatycznych przypraw – stanowią źródło cennego białka, węglowodanów, dodających energii tłuszczy i, co równie istotne, pysznego smaku. Zupa grochowa z kiełbasą wieprzową oraz gulaszowa z warzywami i tymiankiem to solidna dawka energii dla prawdziwych smakoszy polskiej, treściwej kuchni. Krupnik z mięsem wieprzowym zasmakuje także młodszym domownikom oraz zwolennikom klasycznych i mało pikantnych zup. Z kolei ogórkowa i kapuśniak z mięsem wieprzowym to idealna propozycja dla bardziej wyrazistych smaków.
Zupy gotowe Profi są nie tylko smaczne i pożywne, ale i proste w przygotowaniu. Wystarczy je podgrzać i gotowe! Miękkie, foliowe opakowanie jest zarazem wyjątkowo lekkie i szczelne, przez co bez trudu możemy zabrać je do pracy, w długą trasę czy też wygodnie przechowywać w kuchennej szafce, by zawsze mieć pod ręką zapas oraz dostęp do gotowej zupy, która zaspokoi niespodziewanie pojawiający się głód.
Wśród zup gotowych Profi znajduje się również wiele innych, tradycyjnych polskich propozycji, takich jak pomidorowa, grzybowa, żurek czy barszcz biały.
Więcej informacji o gamie produktowej na www.profi.pl.

Zupa Grochowa Profi z kiełbasą wieprzową
Waga: 450 g
Cena: ok. 4,50 zł

Zupa Ogórkowa Profi z mięsem wieprzowym
Waga: 450 g
Cena: ok. 4,50 zł

Krupnik Profi z mięsem wieprzowym
Waga: 450 g
Cena: ok. 4,50 zł

Kapuśniak Profi z mięsem wieprzowym
Waga: 450 g
Cena: ok. 4,50 zł

Zupa Gulaszowa Profi z warzywami i tymiankiem
Waga: 450 g
Cena: ok. 5,50 zł

Więcej informacji o gamie produktowej Profi na www.profi.pl.

Źródło: http://mmswinoujscie.pl/artykuly/58282/